Praznici nam stižu: Ideje za kićenje jelke

Evo nekoliko saveta za kićenje jelke koji će ti pomoći da tvoj dom zablista tokom praznične sezone.

Svi znamo ko je najveći neprijatelj jelki i ukrasa! Zašto ne biste pogledali naše trikove za život sa mačkom u stanu i saznali kako da vaša dekoracija bude sigurna?

Kićenje jelke crveno-zlatno

Ako želiš da tvoja jelka blista u toplim i luksuznim tonovima, razmisli o klasičnoj temi "crveno-zlatno". Ova kombinacija boja unosi toplinu i eleganciju u svaki prostor. Počni sa crvenim i zlatnim kuglicama koje ćeš rasporediti po celoj jelki. Dodaj nekoliko svetlucavih traka koje će se sijati u svetlosti lampica.

Za dodatni glamur, okači crvene i zlatne šljokice koje će svetlucati i igrati se sa svetlošću. Na vrhu jelke postavi zlatnu zvezdu koja će simbolizovati blistav završetak tvog prazničnog drveta. Kićenje jelke je stvar mašte, te se ne plaši da ’razbiješ’ monotoniju pojedinim neobičnim ukrasima – žičanim zvezdicama, mašnama, poklončićima, malim figuricama Deda Mraza, irvasa ili anđela u odabranim tonovima koji će celokupnom dekoru dati dozu dinamike.

Kićenje jelke trakama

Trake nisu samo za ukrašavanje poklona – mogu dodati poseban šarm i iskoristiti se za kićenje jelke. Razmišljaj o trakama kao o glavnom elementu u dekoraciji tvoje jelke. Umesto klasičnog uvijanja traka oko jelke, pokušaj sa postavljanjem traka vertikalno, od vrha do dna jelke.

Ove trake će stvoriti efekat visine i elegancije. Ako želiš dodatnu dozu kreativnosti, napravi velike mašne od traka i postavi ih na različite delove jelke.
To će dodati dimenziju i igru različitim teksturama. Biraj trake u bojama koje se slažu sa ostatkom tvoje dekoracije ili se odluči za šarene trake koje će uneti veselje u prostor. Kombinuj različite širine traka kako bi postigao zanimljiv vizuelni efekat. Kićenje jelke trakama možda zahteva malo više promišljanja, ali je rezultat zaista impresivan!

Ideje za kićenje jelke

Dok kićenje jelke može biti tradicionalno, dodavanje nekoliko neobičnih elemenata može stvoriti poseban vizuelni doživljaj. Razmotri sledeće kreativne ideje kako bi tvoja jelka bila još jedinstvenija:

1. Cvetovi i ptice na jelki: Umesto klasičnih kuglica, ugradi male veštačke cvetove i ptice među grane. Ova neobična ideja za kićenje jelke unosi prirodu u tvoj dom i stvara bajkovitu atmosferu.

2. Minijaturni svetlosni fenjeri: Dodaj malene svetlosne fenjere među grane jelke kako bi stvorio toplu atmosferu. Ovi minijaturni fenjeri mogu biti ručno pravljeni ili kupljeni, i pružiće tvojoj jelki poseban šarm.

3. Reciklirani ukrasi: Napravi ekološki prihvatljivu jelku koristeći reciklirane materijale. Pravi ukrase od starih CD-ova, kartona ili plastičnih boca. Ova ideja za kićenje jelke razbuđuje maštu, štedi resurse i čini tvoju jelku ekološki osvešćenom.

4. Tematski ukrasi: Odaberi temu koja te inspiriše i prilagodi kićenje jelke prema njoj. Na primer, ako voliš putovanja, postavi male minijature svetskih znamenitosti među grane. Ne ograničavaj se i uživaj u personalizaciji svog drvceta!

5. Viseći vrt u staklenim kuglama: Providne staklene kugle su odlične za kićenje jelke! Napuni ih malim zemljanim biljkama i vise ih među granama jelke. Ova kreativna ideja stvara efekat visećeg vrta i unosi svežinu u prazničnu dekoraciju.

6. Jelka sa čokoladicama: Umesto klasičnih ukrasa, okači omiljene čokoladice i slatkiše na jelku. Ovo je posebno zabavno za najmlađe članove porodice, a svaki slatkiš će biti slatki podsetnik na radost praznika.

7. Pletene igračke: Ako imaš vešte ruke, napravi pletene igračke poput jelki, zvezda i srca. Ovi ručno rađeni ukrasi dodaju toplinu i lični pečat tvojoj jelki.

Tvoja idealna ideja nije među navedenim? Ne propusti da pogledaš i naše prošlogodišnje ideje za kićenje jelke!

Ukratko, kićenje jelke je više od obične praznične tradicije – to je prilika da izraziš svoju kreativnost i stvoriš jedinstveni praznični ambijent u svom domu. Razmišljaj izvan standardnih okvira, eksperimentiši sa bojama, trakama i neobičnim ukrasima. Tvoja jelka će postati pravo malo remek-delo koje će svetleti i širiti radost tokom cele praznične sezone. Ne zaboravi da pravila ne postoji, i što se tiče novogodišnje jelke, ukrašavanje zavisi samo od tvojih ideja.
Srećno kićenje jelke!

Vašoj jelki je osim novog dekora pred praznike potreban i novi prostor? :) Pogledajte stanove za izdavanje u Beogradu i širom Srbije i uselite se u novi dom pre nego što sat otkuca ponoć!