Upoznajte Srbiju

Gde na izlet - neobične vikend destinacije u Srbiji

Leto je ove godine stiglo malo ranije, pa se veći deo Srbije već bori sa vrućinama od preko trideset stepeni. U velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada je po velikim vrućinama jako teško izdržati napolju, pa se veliki broj građana opredeljuje da vikend ili njegov deo provede na nekom izletištu ili u prirodi.
Ove nedelje na Srbija Nekretnine blogu sa vama delimo nekoliko odličnih vikend destinacija u različitim delovima Srbije, a koje će vam obezbediti prijatno punjenje baterija za narednu radnu sedmicu.

Dobrodošli u … Šabac!

Ove nedelje mali karavan Srbija Nekretnine bloga uputio se u severozapadni deo Srbije, na tromeđu Mačve, Pocerine i Posavine, na desnu obalu reke Save, preciznije u Šabac, slikoviti grad odlično pozicioniran u odnosu na Beograd i Novi Sad, te sjajno povezan drumskim i železničkim saobraćajem, pa vam neće trebati puno da ga posetite i uživate u svemu što nudi.

Dobrodošli u...Kladovo!

Posle kraće pauze, mali karavan Srbija nekretnina se vraća na put i ove nedelje vas vodimo na samu granicu sa Rumunijom, jugoistok države i dragulj koji se tamo nalazi – Kladovo! Kladovo se nalazi na samo nekoliko kilometara od Đerdapske klisure, pa ako vas put nanese na ovu stranu, u Kladovu ne smete propustiti priliku da se provozate brodom kroz klisuru i vidite Mali i Veliki kazan, Trajanovu tablu i ostale čari koje Đerdap nudi.

Dobrodošli u...Užice!

Naše putovanje po najlepšim mestima i naseljima u Srbiji nastavljamo na zapadu, tačnije u administrativnom centru Zlatiborskog okruga – Užicu. Mali grad, prepoznatljiv po svom neobičnom geografskom položaju nalazi se na putu do mora ili putu do Zlatibora od kog je udaljen svega dvadesetak kilometara, ali ga putnici često preskaču i samo pogledaju iz kola, nesvesni kakve lepote sam grad krije. Pa tako, skuvajte kafu, obujte udobne patike spremne za hodanje po brdima i krenite sa nama u šetnju kroz ovaj prelepi grad.

Dobrodošli na...Liman!

Novosađani vole da drže do svog dela grada, pa tako, neretko ćete moći da čujete kako sa ponosom ističu gde žive ili gde su odrasli. Jedna od najčešćih tačaka ponosa je takozvana Liman država, odnosno gradska četvrt Liman koja je po mnogima najlepša u Novom Sadu!

Dobrodošli na…
Vračar!

Sigurno ste već čuli hiljade priča o najpopularnijoj beogradskoj opštini - jedni je obožavaju i ne bi se nikada preselili negde drugo, drugi ne mogu da podnesu gužvu, treći pričaju viceve o parkingu i dodatom ‘historical’ na instagram postovima, četvrti prepričavaju anegdote i romantične priče o vračarskim gospođama, peti pričaju urbane legende o poznatim stanovnicima i tako u nedogled.
Ono što je sigurno, Vračar je mesto bogate istorije i već dugo zadržava status jedne od najpoželjnijih opština u Beogradu koju krasi ga neupitna lepota, sa mnogo skrivenih kutaka i ulica sa predivnim drvoredima.

  • 1