Kreativne ideje za osvetljenje koje će transformisati kupatilo

Kupatilo je jedna od najčešće korišćenih prostorija u svakom domu, a istovremeno mnogo doprinosi ukupnoj estetici i može povećati vrednost vaše imovine. Međutim, renoviranje starog kupatila može značiti velike troškove, pa evo nekoliko načina da nadogradite ukupni izgled vašeg kupatila bez trošenja bogatstva samo odabirom pravog osvetljenja za vaš prostor.

Osvetljenje je važno za svaki prostor u kući, a posebno za kupatilo. Osvetljenje kupatila, kada se uradi ispravno, trebalo bi da učini da se osećamo divno i da nas pripremi za ostatak dana, kao i da se opustimo i opustimo na kraju napornog dana. Kao rezultat toga, neophodno je stvoriti ispravnu atmosferu sa pravim osvetljenjem. Stoga, osim što osvetljenje može učiniti vaše kupatilo lepšim, ono je neosporan element praktičnosti.

Kako možete unaprediti izgled svog kupatila jednostavnom promenom osvetljenja?

Dakle, u početku uštedite energiju i novac zamenom svih starih ili pokvarenih rasvetnih tela novim. Pored tradicionalnih opcija osvetljenja, možete birati između različitih alternativa. posebno:

Koristite skriveno osvetljenje u svoju korist

Najlakši i najbrži način da pametno nadogradite svoje kupatilo je da instalirate skriveno osvetljenje. Za nekoliko minuta, traka LED lampe baterije oko zadnje strane vašeg ogledala može potpuno transformisati sobu. Takođe možete koristiti LED reflektore za kupatilo da biste stvorili blistaviji efekat nad kadom. Možete odabrati traku sa šarenim svetlom koju možete menjati putem daljinskog upravljača ili mobilne aplikacije. Zapamtite da svaka nijansa ima drugačiji uticaj na više ljudi. Žuta, na primer, podiže raspoloženje, zelena smiruje nerve i podiže raspoloženje, dok hladna plava pomaže kod opuštanja i nesanice. Konačan izbor je u potpunosti na vama!



Zašto ne treba odbaciti vintage svetiljke

Možete pretpostaviti da su bakine svetiljke staromodne, ali zapravo nisu! A to je zato što, u inače minimalističkom kupatilu, stare lampe i svetiljke mogu ponuditi interesantnu, visoko estetizovanu vintage atmosferu. Zaista, to je pristup koji može u potpunosti da transformiše izgled vašeg kupatila, jer ovakve svetiljke difuzno šire svetlost, još više osvetljavaju prostor i stvaraju dubinu. Koristeći toplo žuto osvetljenje u svom kupatilu, možete stvoriti lepše i luksuznije okruženje.



Koristite neonski svetlosni znak da biste stvorili razigraniju atmosferu

Inovacija je za ljude koji se jednostavno ne plaše da idu iznad uobičajenog. Kao rezultat toga, ako vam se sviđa futuristički dizajn, možete okačiti neonski znak u svom kupatilu. To može biti jednostavna osvetljena grafika, kao što je prikazana ispod, ili čak „citat“. Verujte nam, ova odluka vas neće razočarati. Budite smeli i hrabri!



Recite "da" svetlu oko ogledala

Zamislite koliko će više svetla vaše kupatilo dobiti sa ovim jednostavnim rešenjem. Takođe je vredno napomenuti da svetlost oko vašeg ogledala olakšava sve što zahteva preciznost, kao što je brijanje ili šminkanje. Preporučujemo da ga uskladite sa plafonskom lampom ili ugradnim svetiljkama za jači efekat.



Koristite niz svetla da biste stvorili svetliju atmosferu

Svetla prikazana na slici ispod neće samo poboljšati osvetljenost u vašem kupatilu, već će i učiniti da se osećate kao filmska zvezda. To je ekstravagantnija alternativa koja ipak pruža funkcije koje su vam potrebne. Dostupna su i samolepljiva svetla za ogledala sa ili bez prekidača i biće od pomoći za prvi pokušaj.



Minimalizam je u trendu

Minimalno osvetljenje sa jednostavnim i čistim linijama daće vašem kupatilu željenu eleganciju bez napora. Efekat će vam nadoknaditi ako odaberete izuzetnu belu ili crnu lampu sa mekim svetlom. Za dodatno romantičnu atmosferu, sveće se mogu koristiti za dopunu osvetljenja u vašem kupatilu.

Svetlosne tačke

Ugradni reflektori za kupatilo, mogu da obezbede vašem kupatilu tačnu količinu svetlosti koja joj je potrebna u bilo kom trenutku, jer su obično podesivi. Vrlo su efektni i prilagodljivi, te uz samo ovu vrstu rasvete možete postići različite atmosfere u zavisnosti od raspoloženja ili trenutne potrebe.



Pa, šta kažete na promenu osvetljenja vašeg kupatila?