Sanitarije za kupatilo

Da li ugraditi kadu ili tuš? Podrazumeva se da je osnovni parametar prilikom davanja odgovora na to pitanje veličina kupatila.

Ukoliko nemate baš nešto mnogo prostora u Vašem kupatilu, kao logičan izbor nameće se tuš. Međutim, i tu Vam na raspolaganju stoji više opcija. Najjednostavnije rešenje su tuš kade koju ćete ograditi plastičnom zavesom, kako biste sprečili prskanje vode po kupatilu prilikom tuširanja. Malo skuplja opcija je tuš kada zaštićena plastičnim ili staklenim kliznim vratima. Najluksuznije rešenje su savremene ugradne tuš kabine sa multifunkcionalnim sistemom puštanja vode.

Na našem tržištu postoji veliki izbor ovih sanitarija, a za slučaj da imate još neke dodatne zahteve, možete naručiti izgradnju tuš kabine prilagođenu Vašim željama. U svakom slučaju, pre nego što kupite tuš kabinu, proverite sa profesionalcem da li ona odgovara kapacitetu Vaše vodovodne instalacije. Prilikom određivanja budžeta za ovu investiciju, ne zaboravite da uračunate i troškove ugradnje, uključujući i radove na vodovodnim i električnim instalacijama, kao i keramičke poslove.

Ukoliko ste veliki ljubitelj toplih kupki, uz malo kompromisa možete i malo kupatilo obogatiti kadom umesto tuš kabinom. U kupatilima u potkrovlju, kada je, čak, i praktičnije rešenje jer se može smestiti ispod najniže kosine. Sa druge strane, ne mora kupatilo nužno imati lavabo. Proširenje slobodnog prostora, u tom slučaju, možete iskoristiti za ugradnju kade. Slično je i sa veš mašinom. Ukoliko postoji mesto za nju u kuhinji ili ostavi, taj dodatni kvadratni metar “uložite” u prostor za kadu.

I prilikom ugradnje kade potrebno je da obratite pažnju na nekoliko sitnica. Za početak, proverite izdrživost poda jer težina velike, pune kade može biti velika. Pre nego što ugradite kadu, budit sigurni da je pod dovoljno jak da podnese težinu kade napunjene vodom sa osobom u njoj. Osim toga, ne zaboravite da pored kade ostavite prostor širok bar 90 cm tako da se nesmetano možete obrisati nakon kupanja.

I za kraj, ukoliko i pored velike želje i raznih kombinacija, baš nikako ne možete da “ugurate” kadu u svoje kupatilo – ne očajavajte! Ionako danas, zbog tempa savremenog života, retko ko ima vremena za duge, tople kupke.