Unesite u svoj dom Very Peri - Pantone boju godine 2022!

Pantone sistem boja je najvažniji sistem podudaranja boja na svetu. Sistem je nastao 1963. godine da bi rešio problem komplikovanog usklađivanja boja u štamparskoj industriji.
Ubrzo nakon toga, Pantone je postao najlakši i najjednostavniji način za klasifikaciju, komunikaciju i uparivanje boja uz upotrebu kataloga boja.
Svaka boja, u svakom tonu i nijansi, dobila je broj da je klasifikuje. Više od 40 godina Pantone je bio sistem za usklađivanje boja ne samo za industriju dizajna već i za proizvođače boja, tekstila i plastike.

Krajem svake godine, počev od 2000. Pantone nam predstavi boju koja će biti ključna tokom naredne. Čak i ukoliko niste upoznati sa ovim, sigurni smo da ćete tokom 2022. primetiti da neobično mnogo stvari koje vidite u prodavnicama nameštaja, odeće, na reklamama, ali i svakodnevnom dizajnu sadrže uvek istu nijansu koja se najpribližnija nijansi između lavande i šljive.

U 2022. nova boja godine zove se Veri Peri i dolazi pod šifrom 17-3938! Ovo je prva boja godine koja je kreirana posebno za tu priliku, slaveći način na koji su se naši životi promenili sa pandemijom i kako se naša kolektivna kreativnost širi do novih visina. Sve prethodne boje su izabrane od postojećih boja u Pantone sistemu boja.

A kako mi ovu prijatnu, plavičasto-ljubičastu nijansu možemo implementirati u svoj životni prostor?

Boje se ne odnose samo na estetiku: one nose poruku. Oni imaju moć komuniciranja, pa čak i uticaja. Imajući to na umu, Veri Peri odražava naš trenutni period promena, kada nakon dugog vremena izolacije imamo uvid u to kako život postaje, spajajući naš fizički i digitalni život na nove načine. Veri Peri „ilustruje fuziju modernog života i kako se trendovi boja u digitalnom svetu manifestuju u fizičkom svetu i obrnuto“, prema Pantoneu.

Zidovi i krečenje

Veri Peri nije samo veoma raznovrsna nijansa, već je, zahvaljujući svojoj plavoj osnovi, takođe dobra u ulivanju osećaja udobnosti i spokoja, i iz tog razloga se toplo preporučuje za sobe kao što su dnevna soba, spavaća soba ili radna soba. Kada se odlučite za sobu i odgovarajuću opciju za vas, sledeća odluka koju treba da donesete je da li ćete pokušati da ofarbate jedan ili više zidova u svom domu. Ponekad je jednostavan akcenat u boji dovoljan da prostoriji da novi zaokret, pa je savet da probate jednu i, ako je rezultat zadovoljavajući, nastavite sa ostalima.

Kada govorimo o kombinovanju boja sa drugim zidovima ili nameštajem, najlakša kombinacija je sa belim i nežnim tonovima peska i bež, ali je veoma efektna i ona sa najtoplijim tonovima braon, od kafe do karamele i kakaoa. Odlučno svežija i savršena za davanje savremenosti prostorijama u kući je kombinacija sa zelenom, ružičastom, pa čak i narandžastom i žutom, međutim sa ovim kombinacijama morate biti nešto pažljiviji, jer umeju biti veoma napadne i poništiti inicijalni umirujući efekat Veri Peri nijanse.

Dekoracija

Veri Peri se dobro uklapa u različite stilove dekoracije: od industrijskog do skandinavskog stila ili bohoa, čak i do jezgra vikendice i jezgra kabine. Sve što treba da uradite je da ga koristite pametno, možda fokusirajući se na jednu stavku, sposobnu da privuče pažnju i promeni izgled dnevnih soba, spavaćih soba i kuhinja.

Ovo možete učiniti uz male dodatke poput tepiha, postera, sveće, vaze, jastuka ili nekog drugog detalja. Mogućnosti su brojne i različite u zavisnosti od ukusa i asortimana. Pustite mašti na volji i igrajte se sa bojama!