Uređenje kuće po zodijaku

OVAN

Ovan voli kuću sa masivnim drvenim vratima tamnije boje. Veovatno će dnevnu sobu ukrasiti španskim zidom, policama sa knjigama i masivnim lusterom modernog dizajna. U spavaćoj sobi Ovnovima će biti dovoljan jedan ležaj i plakari ugrađeni u zidu, a u kupatilu tuš kada oblepljena pločicama u svetloplavoj i beloj boji.

BIK

Uređenje kuće za Bika je od izrazite važnosti. Posebno se ponosi sređenim dvorištem punim cveća i uredno podšišanom travom. Prostrana dnevna soba ukrašena je gomilom jastučića, a u idealnoj varijanti tu je i kamin oblepljen pločicama zelene boje. Kuhinjom dominira veliki sto prekriven mušemom u boji lešnika, a na policama je uredno poslagano posuđe od rostfraja. Preko bračnog kreveta od punog drveta prebačen je prekrivač ručne izrade. U kupatilu su pločice bledozelene boje, a iznad kade visi zavesa cvetnog dezena.

BLIZANCI

Ispred vrata stana Blizanaca nalazi se otirač za noge neobičnog oblika. Čak ni zvuk zvonceta nije običan. Zavesa na prozorima u dnevnoj sobi je asimetričnog oblika, a u jednom uglu su muzički stub, TV, DVD plejer, faks i laptop. Nameštaj je izrađen u kombinaciji drveta i metala, a na centralnom mestu u kuhinji nalaze se aparat za espreso i mikrotalasna rerna. Spavaća soba je bledožute boje, a na plafonu su izlepljene zvezdice koje svetle u mraku.

RAK

U dnevnoj sobi Raka na prozorima vise heklane zavese bež boje, a u uglu je smešten veliki ćup sa suvim cvećem. Kuhinja i trpezarija su odvojene šankom. Trpezarijski sto je okružen visokim stolicama na kojima su jastučići opšiveni karnerima. Na podu je vuneni tepih svetle boje, a na plafonu luster sa obodom u obliku šešira. U kupatilu svetlozelene boje nalaze se prostirke koje imaju oblik stopala. Kao pravi vodeni znak, u stanu Raka se uvek nađe mesto i za akvarijum.

LAV

Lav će, pre svega, obezbediti svoj dom sa više brava na masivnim sigurnosnim vratima u boji metala. Duž celog zida u dnevnoj sobi su veliki prozori.Parket je besprekorno uglancan, a luster obavezno viseći. Ovaj prizor savršeno upotpunjuje kamin ispred koga je leopardovo krzno. Iznad kamina su slike sa borbom tigrova, a na vidnom mestu figura egipatske mačke. Nameštaj je napravljen od eko kože u bledožutoj boji u kombinaciji sa crnim detaljima. Nežnija strana lavova može se zapaziti u kuhinji gde su prozori oivičeni zavesama sa karnerima koje su sa strane pričvršćene mašnicama.

DEVICA

Devica više voli stan, nego kuću, a najvažniji su joj sigurnost i bezbednost njenog doma. Duž celog zida u dnevnoj sobi su police sa knjigama od orahovog drveta, a ugaona garnitura od tamnosmeđeg pliša ima drvene rukohvate. Prostrana terasa popločana je neobično dizajniranim pločicama. Kuhinju obasjava štedljiva sijalica iz lustera plave boje koji ima oblik velikog tanjira. Krevet u spavaćoj sobi je ukrašen satenskim prekrivačem zlataste boje sa fronclama.

VAGA

Dnevna soba u stanu Vage je boje lavande, a zavesa na prozorima duga i prozračna. Tepih je ljubičaste boje, okruglog oblika, a sto izrađen od bambusa i stakla. U skladu sa tim i ukrasi na policama i vaze su od fino brušenog stakla, dok su luster i lampe od mat plavog stakla. Vage vole slike u pastelnim tonovima, a moguće je pronaći i rukotvorine sa kineskim motivima na svili. Velika spavaća soba okrečena je bledožutom bojom. Kupatilo je opremljeno velikom kadom sa dodatkom za hidromasažu, a u njemu dominiraju ružičasti tonovi.

ŠKORPIJA

Škorpijin stan opremljen je najmodernijim uređajima, počev od sigurnosnog sistema, odnosno video nadzora na samom ulazu. U dnevnom boravku nalaze se kožna garnitura i kamin, a parket je izrađen od bambusovog drveta. Na stočićima od punog drveta poređani su orijentalni ukrasi od ebanovine i slonovače. Bar sa skupocenim pićima zauzima vidno mesto. Tu je i stočić za igranje šaha, a na prozorima su zavese sa tamnocrvenom plišanom draperijom. Veliki krevet u spavaćoj sobi presvučen je svilenom posteljinom tamne boje. Kupatilo je obloženo petrolejzelenim pločicama.

STRELAC

Ulazna vrata u stan Strelca su masivna, bela i ukrašena raskošnim mesinganim zvekirom. U hodniku, čija putanja zavija pod pravim uglom, nalazi se plakar ugrađen u zidu, komoda od trešnjevog drveta i ogledalo. Između velike dnevne sobe i trpezarije je otvor u obliku luka, a trpezarijski sto je od bambusa u kombinaciji sa staklom. U dnevnoj sobi su dvosed i trosed bordo i grimizno zelene boje na kojima su razbacani jastučići. Na zidu iznad kreveta u spavaćoj sobi visi ikona. Kupatilo sa kadom i tuš kabinom je svetloplave boje.

JARAC

Uređenje kuće kod Jarca uključuje skupocene detalje. Na zidovima dnevne sobe vise vredna platna u teškim drvenim ramovima. Luster je kupljen u antikvarnici, a na prozorima su tamnoplave zavese od prirodnog materijala. Na kaminu su poređani ukrasi od kristala i neobično kamenje doneto sa putovanja. Garnitura za sedenje tamnozelene boje ukrašena je drvenim izrezbarenim ornamentima. Jarčevi vole da imaju i radnu sobu - lamperija, kvalitetan persijski tepih i veliki radni sto od hrastovine savršen su enterijer za takvu prostoriju.

VODOLIJA

Vodolija kao imperative postavlja potkrovlje i veliku terasu. Kuhinja i trpezarija spojene su šankom, a okrugli trpezarijski sto i stolice napravljeni su od metala i drveta. U dnevnoj sobi nalaze se fotelja, dvosed i trosed od eko kože u kombinaciji tamnocrvene i smeđe boje. Pod je kombinovan od parketa od bambusovog drveta, pločica i intarzije, a halogene lampe zamenjuju luster. Centralno mesto pripada televizoru, DVD plejeru i muzičkom stubu. Vodolija voli i neobične biljke u svom stanu, poput bonsaija ili kaktusa.

RIBE

Poput pravih riba, i horoskopske Ribe vole da su okružene vodenim motivima. To se najbolje vidi u kupatilu gde je plafon oslikan ribicama i školjkama. U velikoj dnevnoj sobi sa svetloljubičastim zavesama do poda nalazi se ugaona garnitura boje dima puna raznobojnih jastučića. Veliki akvarijum se nalazi pored vrata koja vode na terasu, a u blizini je i polica sa mnogo saksijskog cveća. Zidovi hodnika su zagasitoplave, a staza u svetlijoj nijansi plave boje. U spavaćoj sobi dominira krevet sa baldahinom iznad kojeg visi ikona, a prozori su ukrašeni zavesom od čipke.

Izvor: Blic