Rešili ste da unajmite pomoć za selidbu? Izbor agencije je najvažniji!

Odluka je donešena i rešili ste da unajmite agenciju?

Naravno ovo je idealan slučaj za svakoga. Ali da biste se osigurali i bili mirni, obratite pažnju na nekoliko stvari kada tražite agenciju koja će Vas preseliti.

Kao prvo proverite da li kompanija koristi odgovarajuću opremu kojom će seliti vaše stvari. Dakle tu treba obratiti pažnju na paking materijal kojim kompanija raspolaže, na opremljenost vozila i na pakovanje osetljivih i lomljivih stvari.

Druga bitna stvar je da nađete agenciju koja će naplaćivati po količini stvari, a ne po satu. Naplaćivanje po satu za neke radnike će možda značiti da Vas duže zadrže u stanu i da sporije rade, kako bi više naplatili.

Proverite ugovor i pažljivo ga pročitajte, kako biste bili sigurni da su sve stvari osigurane u slučaju štete.

U zemljama sa boljim standardom dilema da li unajmiti pomoć ili se sam preseliti ne postoji, jer je uvek lakše platiti.

Međutim, kod nas ona postoji, jer cifra često nadmašuje polovinu nečije plate. Ponekad, na žalost i više. Zbog toga se morate dobro informisati, da biste bili sto posto sigurni da ne bacate novac.

Kakve god da su, agencije za selidbu postoje. Lako ćete ih naći na Internetu.

Prednost unamljivanja agencija je ta što nećete brinuti o organizaciji. Naći nekoga ko će Vam prevesti stvari ukoliko nemate automobil, pronaći sav prateći materijal uz kutije i papire, znati kako šta najbolje upakovati i nositi teške stvari niz stepenice, jer je većina liftova u zgradama premala. Montaža i demontaža nameštaja, prevoz specijalnih tereta su samo neke od stavki koje morate uzeti u obzir. A tu je i rizik od oštećenja nameštaja, ukoliko ne znate kako ga pravilno zaštititi.

Kada ovo uporedimo sa nervozom, povredama i bolom u leđima nazire se rešenje dileme. Logika stvari Vam dozvoljava da razmišljate u pravcu da neke stvari jednostavno nisu vredne rizika ma koliko koštale. Profesionalci postoje i rade selidbe svakodneno i to sa ogromnim iskustvom.

A nijedna cena nije prevelika, da Vam jednu od najstresnijih stvari - selidbu, olakša. Barem u fizičkom delu posla!