Kako i gde pronaći jeftine kuće na prodaju u Beogradu?

Zašto kuća u okolini Beograda, a ne u njemu?


Izmeštanje iz centralnih gradskih zona i kupovina kuće je čest izbor onih koji planiraju da zasnuju (ili već imaju) porodicu, te se izbor prigradskih naselja Beograda (Sopot, Ripanj, Obrenovac, Mladenovac…), ali i manjih gradova u blizini prestonice (npr. Pančevo) nameće kao logičan iz više razloga, budući da se do centra Beograda kolima može stići za dvadeset do trideset minuta u najvećem broju slučajeva.

Osim strogo ekonomskih motiva, koji podrazumevaju nižu cenu kvadrata i nižu ukupnu cenu nekretnine, ova naselja su poželjna za porodični život i iz drugih razloga:

  • Po svojoj dinamici su dosta mirnija od gradske zone, prostor je manji, život se odvija manje haotično i gubi se manje vremena na svakodnevne obaveze
  • Zajednice su manje i sigurnije, što je naročito važno porodicama sa malom decom
  • Životni troškovi su nezanemarljivo manji – sa udaljenošću od beogradske zone cene svega kreću da padaju

Više zelenih površina na nivou naselja, mogućnost za sopstveno dvorište, a u nekim slučajevima i sopstvene manje bašte


Kako pronaći jeftine kuće na prodaju u Beogradu do 30000e?


Usled inflacije i opšteg porasta cena nekretnina u Srbiji, cene kuća su takođe skočile. Kada govorimo o velikim i luksuznim kućama u samom gradu, cene se kreću u rasponu od nekoliko stotina hiljada eura, a poslednjih godina smanjen je izbor kuća na prodaju u Beogradu do 30000e, te se za taj budžet uglavnom mogu pronaći kuće u perifernim naseljima koja pripadaju Beogradu.
Kuće na prodaju u okolini Beograda do 30000e mogu se pronaći u

  • Ripnju
  • Sopotu
  • Obrenovcu
  • neretko i Lazarevcu.

Ne zaboravite da na Srbija-nekretnine portalu možete podesiti svoje kriterijume za pretragu, uključiti obaveštenja putem e-maila kako biste uvek prvi bili informisani o najnovijim oglasima koji se poklapaju sa onim što tražite!

Tražite baš ovakvu nekretninu? Pogledajte ponudu kuća na prodaju u okolini Beograda do 30000e!


Koje su mogućnosti za kupovinu jeftinih kuća u Beogradu uz povećanje budžeta do 40000e?



Sa povećanjem raspoloživog budžeta za kupovinu nekretnine u okolini ili u samom Beogradu, raste i ponuda. Kuće na prodaju u Beogradu do 35000e već nude više mogućnosti za kupce, međutim i dalje govorimo o manjim objektima, seoskim gazdinstvima ili kućama koje su u naseljima koja funkcionišu kao zasebni gradovi iako tehnički pripadaju prestonici, poput Mladenovca, Obrenovca i Lazarevca.
Kuće za prodaju u Beogradu do 40000e nude proširenu ponudu nekretnina na sličnim gradskim teritorijama.
Kupcima sa budžetskim rasponom 30-40 hiljada eura ovo povećanje ne donosi mnogo novih mogućnosti što se tiče izbora lokacija, i dalje su u pitanju periferne opštine, ali mogu računati na nešto veću kvadraturu i kuće u boljem stanju u ponudi.

Stan ili kuća u Beogradu? Šta je bolji izbor u rasponu 30000-40000e?


Ukoliko razmišljate i o stanovima, ovom cenovnom rangu možete pronaći stanove od kojih su neki znatno bliže centralnim gradskim zonama, pa tako, potencijalni kupci mogu računati na kvadraturu i preko 50m2 i to na teritorijama:

  • Mirijeva, koje se uprkos porastu cena u proteklih nekoliko godina i pojačanim naseljavanjem u opštinu i dalje nudi širi izbor stanova
  • Padinske Skele
  • Borče
  • Koteža
  • i Ledina

Kuće i stanovi po ovim cenama imaju svoje prednosti i mane, te u zavisnosti od svojih potreba treba da razmišljate u pravcu toga da li vam je prioritet lokacija bliža gradu ili veći komfor koji život u kući podrazumeva.

Ako ste u potrazi za jeftinim stanom u Beogradu do 40000 eura, pogledajte našu ponudu, a nemojte propustiti ni da pogledate sve stanove na prodaju u Beogradu!

Kada je idealan trenutak da tražite jeftine kuće na prodaju u Beogradu?


Mnogobrojne analize tržišta i članci na internetu bave se tematikom ‘pravog trenutka’ za kupovinu nekretnina u odnosu na cene i predviđanja tržišnih fluktuacija.
Najtačniji odgovor koji se nalazi u središtu tih članaka je uvek – najbolje vreme je prošle godine, a sledeće najbolje je sada.

U odnosu na ekonomsku situaciju u čitavoj Evropi, a samim tim i u Srbiji, cene nekretnina su u konstantnom porastu, te ukoliko tražite jeftine kuće na prodaju u Beogradu i njegovoj okolini, trenutak za kupovinu je upravo ove godine, jer predviđanja ne idu u pravcu pada cena, već samo ka povećanoj potražnji.

💡 Ukoliko planirate da kupite svoju nekretninu, ne propustite priliku da se dodatno informišete o svim detaljima procesa, kao i lakšeg finansiranja u našem vodiču za kupovinu nekretnine!

Zbog povećane migracije stanovništva na teritoriji Srbije, naročito Beograda, vancentralna naselja su već osetila pojačanu potražnju nekretnina, a očekivani trend je širenje na vangradske opštine kao što su upravo ove koje smo pomenuli.

Zainteresovani ste za kupovinu kuće? Pogledajte celokupnu ponudu za prodaju kuća u Beogradu!