Ponuda vikendica



Ponuda nekretnina-vikendica na tržištu je raznovrsna zavisno od lokacije koja vas zanima, kao i od toga šta zapravo tražite od svoje buduće vikendice.

Vikendica na planini na primer trebala bi biti mesto gde biste mogli da idete zimi na skijanje ili leti na odmor, koja opet ne bi bila daleko od vašeg trenutnog prebivališta. Ukoliko živite u Beogradu ili bilo kom Vojvođanskom gradu npr. teško da će se za takav prohev naći lako izvodljivo rešenje. Daljina skijaških centara od severnih delova zemlje se ipak meri u satima vožnje do potencijalne vikendice iz ponude, stoga u želji da ima svoje mirno mesto van grada sve više ljudi se okreće varošima bližim stalnom mestu prebivališta.

Kada govorimo o ponudi vikendica na tržištu nekretnina treba imati na umu i da neka mesta nisu predviđena za vikend naselja, ali da ipak mogu odgovoriti vašim potrebama.

Uzmimo na primer ponudu vikendica na Fruskoj Gori. Kada se misli da Fruska Gora vikednice ima u izobilju, nimalo se ne preteruje. Međutim pod pojmom “u izoblju” nažalost čekaju vas mnoga iznenađenja. U jednom od omiljenih vikend odredišta Beograđana i Novosađana kojih ima veliki broj kao što su Čortanovici (ovo mesto broji preko šest hiljada vikendica po nezvaničnim podacima) možemo se sresti sa problemom urbanizacije.Ovaj problem ne odnosi se isključivo na primer Čortanovaca već je uobičajen za većinu naselja. Morate ozbiljno da obratite pažnju na to da li je obekat uknjižen, da li je podignut na teritoriji samog nacionalnog parka Fruške gore, a onda vas čekaju i česta razočarenja u pogledu izvora vode i kvaliteta kanalizacije. Ponuda vikendica sa internet sajtova se naglo smanjuje onda kada sednete u kola i počnete da obilazite same objekte. Ipak, srećom pa je Fruska Gora blizu te očekivani troškovi za benzin neće pokvariti potragu za vašom novom vikendicom iz kataloga a sam pogled na ovaj lepi kutak prirode daće vam volju da istrajete dok ne naiđete na onakvu vikendicu u prodaji kakvu ste i zamislili.

U slučaju da vas zanima predlog kao sto je vikendica na Zlatiboru koji je jedno od popularnijih destinacija u našoj zemlji ponuda vikendica je zaista velika, bilo da govorimo o zidanim vikendicama ili o montažnim vikendicama kao što su brvnare. Opština Čajetina je u proteklih nekoliko godina utrošila priličan napor da stane na put divljoj gradnji i u priličnoj meri je urbanizovala planinu, ipak jako veliki broj objekata idalje nema sve papire. Ponuda vikendica na Zlatiboru je možda i najveća u rezultatima na pretraživačima ali primetno je da su i cene prilično nepristupačne u odnosu na druga mesta. Razlog je svima poznata popularnost same planine koja ne jenjava poslednjih nekoliko godina.

Slično je i sa Vrnjačkom Banjom- vikendice su na toj lokaciji davno postale veoma tražene, iz tog razloga naselje je toliko poraslo i razvilo se da više nije samo mesto gde strariji sugrađani odlaze na odmor i terapiju već je postalo mesto koje ima šta da ponudi i mlađim naraštajima.

Koji god da je razlog zbog kog biste se upustili u kupovinu vikendice imajte uvek na umu da nije sve onako kako vam se čini pri pregledu internet stranica i da pre kupovine svakako savetujemo više od jednog odlaska na željenu lokaciju pri čemu ćete biti u mogućnosti da proverite kompletnu papirologiju. Nemojte se bojati da će se ponuda vikendica samanjiti ili postati lošija za ono vreme koje ćete utrošiti da proverite sva dokumenta, nego kupujte sigurno sa mišlju o brojnim odmorima u lično vašoj vikendici. Za dodatne informacije o našoj ponudi na Zlatiboru posetite sekciju Zlatibor nekretnine.