Prodaja kuća Beograd

Prodaja kuća u Beogradu nikada nije išla slabije kažu u Udruženju posrednika u prometu nepokretnosti "Krov".

Cena kvadrata u Beogradu je, u proseku, "pala" oko 20 odsto, ali, i pored toga, nema previše kupaca", kaže Tomislav Sekulić, predsednik Udruženja "Krov". Takođe napominje da je ranija bitka oko skupih kuća iz prodaje u Beogradu koje su bile prodavane u roku od nekoliko dana prestala a da su oni u čijim su rukama sredsva svesni svoje pozicije i svakodnevno obaraju cene odlaganjem kupovine.

U mnogim agencijama se žale da su kupci velikih i luksuznih objekata iz ponude kuća i uopšteno nekretnina takoreći nestali. Izbor na tržistu trenutno je prilično veliki tako da će oni sa sredstvima moći da izaberu i načine odličan posao kupujući dok su cene najniže.

Kako u istraživanjima agencije za ispitivanje tržista nekretnina Kolijers tvrde projekti- kuce u prodaji visokog kvaliteta moraće da ponude sto više pogodnosti kojima će opravdati veoma visoke cene u periodu do kraja 2011 godine.

Nešto banalniji primer primene ovakvog saveta jeste izvesni Beogradjanin koji je uz kuću u vrednosti od million eura na prodaju kao poklon gratis ponudio i Mercedes A klase.

Vlasnik agencije Ambasodor M (koja je zastupnik ovog vlasnika nekretnine) kaže je ovakav model prodaje kuća iz Beograda direktno preuzet za zapada.Tamo je tvrdi to princip prodaje već godinama, a sve je počelo sa poklon garsonjerama za kupljenu vilu luksuzne kategorije u Marbelji (Španija).

Jasno je da su potencijalni kupci ovako luksuzne nekretnine-kuće svakako u mogucnosti da kupe sebi automobil A klase. Ono što se dalje predpostavlja a što otvoreno tvrde vlasnici agencija jeste da ovakavi pokloni uz kuce iz ponude nekretnina najviše sluze da privuku pažnju a ne da zadovolje vitalnu potrebu kupca.

Na zapadu je postala sasvim uobičajena ponuda da uz luksuznu kuću na prodaju kao poklon dobijete plovilo(jahtu) i vez u luci.

Ukoliko izuzmemo ove ultraluksuzne kuće iz ponude čija se cena ne odredjuje po kvadraturi, opštine sa najskupljim kvadratnim metrom na Teritoriji Beograda su Savski Venac, Vračar, Stari Grad i Novi Beograd a cene na tim loakacijama idu između 2 150 i 2 550 eura.

Cena metra kvadratnog na nešto “jeftinijim” lokacijama kuća u prodaji iz oglasa kao što su Zvezdara, Čukarica i Palilula ide od 1 200 do 2 200 eura po kvadratu. Naravno najpovoljnije sa razlogom su lokacije po predgradju udaljene dosta od centra grada gde metar kvadratni ide od 400 eura pa naviše.

I lična i zvanična istraživanja tržišta govore u korist zaostavštine ekonomske krize koja se najbolje očituje po tome sto su najtraženije nekretnine garsonjere i manji stanovi a ne kuće. Kupci sve ređe odlučuju da se kreditno zaduže a leasing kuće u domenu nekretnina kod nas još uvek nemaju zeleno svetlo.

Zaključak je da prodaja kuća u Beogradu nesto viših cena u poslednje vreme predstavlja pravu glavobolju za zaposlene u agencijama za nekretnine, a za one srećnike sa materijalnim mogućnostima priliku za pametnu kupovinu. Za našu ponudu posetite sekciju kuće prodaja.