Nekretnine Finansije

Kako do subvencije do 20.000e za prvu nekretninu?

U praksi je u vezi sa ovim ostalo mnogo nejasnoća, počev od toga – ko na subvencije ima pravo, šta su neophodni uslovi, a potom i šta su koraci kako bi se ove subvencije ostvarile. Ove nedelje vam Srbija nekretnine blog donosi sažete, pouzdane i objedinjene informacije kako biste uz olakšice došli do željene nekretnine.

Kako da finansirate svoj novi stan?

Rešavanje stambenog pitanja i kupovina sopstvene nekretnine su jedna od najvećih životnih odluka I, na kraju krajeva, jedan od prioriteta. U trenutnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji to nije uvek jednostavan poduhvat, međutim postoje različiti mehanizmi kojima možete doći do nekretnine na relativno jednostavan način u odnosu na svoju platežnu moć.

Koja cena je prava cena?

Bilo da ste u nameravate da prodate svoju nekretninu ili vas interesuje kupovina stana ili kuće, finansijsko pitanje se postavlja na samom početku. Ukoliko je vaš cilj prodaja stana, vrlo lako možete upasti u zamku prilikom određivanja potraživanja za svoju nekretninu, bazirano na poluinformacijama, tuđim iskustvima ili subjektivnom osećaju, pa se neretko dešava da procenjena cena nekretnine nije u skladu sa tržišnom vrednošću (bilo da je u pitanju značajno viša ili niža cena od one koja je objektivna). Ono što se postavlja kao pitanje je – koja cena je realna cena i kako je odrediti?

Stanovi na lizing

Kupovina nekretnina na lizing, osim što je još jedna povoljna mogućnost za nabavku kvadratnih metara, takođe bi mogla da dovede i do rasta investicija u građevinarstvo.